DINAMO

DINAMO

DINAMO draait helemaal rond drie zaken: Vorming, vrijwilligers en verbinding.

We bieden een ontmoetingsplek aan die bijdraagt aan een warme en solidaire samenleving. Diversiteit zien we als een kans om van mekaar te leren door dialoog en samenwerking. Het is een meerwaarde voor ons aanbod en een manier om onze blik op de wereld te verruimen.

De vrijwilligers zijn het hart en de kracht van onze organisatie. Los van diploma's, getuigschriften of (beroeps)ervaring krijgen ze bij ons de kans om zich in te zetten voor de gemeenschap. We zetten in op optimale ondersteuning.

DINAMO organiseert vorming voor volwassenen: cursussen, workshops, lezingen, infomomenten en uitstappen, overdag en op maandagavond. We hebben verschillende sectoren: Fit en Gezond, Culinair, Kunst en Creativiteit, Mens en Samenleving, Taal en Letteren en Uitstappen.

Momenteel zijn er 2250 gebruikers, 265 vrijwilligers en organiseerden we 410 activiteiten.

We willen de maatschappij op een positieve en inclusieve manier mee vorm geven. We willen dan ook zoveel mogelijk mensen de kans geven om deel te nemen. We doen dit op verschillende manieren:

- Op maandagavond krijgen mensen die overdag niet kunnen de kans om deel te nemen aan activiteiten

- Er is een korting van 80% op de inschrijvingsprijs voor mensen met een UiTPAS met kansentarief

- We stimuleren het contact tussen mensen van verschillende culturen door ons aanbod om samen een gedeelde cultuur op te bouwen

We verwijzen jullie graag door naar onze andere 'warme' initiatieven: knipoog, praatpunt én de duurzame woensdagen