Deelnemers over SAMEN WARM

Ils Verstralen, casemanager LZ-team Netwerk GGZ Kempen, deelnemer van de SAMEN WARM-groep:

"... Eva en Paul zijn mensen die erg daadkrachtig handelen. In Turnhout hebben ze in enkele maanden tijd een erg diverse groep samengebracht. Divers zowel wat betreft aard van de kwetsbaarheid (vb. armoede, beperking, ggz problematiek) als aard van betrokkenheid van de deelnemer hierin (hulpverlener versus ervaringsdeskundig).

Onder de naam SAMEN WARM is er een denktank opgericht die maandelijks samen komt om na te denken over de vraag: hoe maken we onze leefomgeving warm en toegankelijk voor iedereen? Maandelijks komen we samen rond -voorlopig- 2 thema's: Housing first: mogelijkheden? Moeilijkheden? Betaalbaar wonen? ; Warme initiatieven: wat bestaat er? hoe vinden we elkaar?

Door een organisatie als SAMEN PLANNEN vzw wordt dit heel concreet. Vaak blijft het bij vage dromen, wensen, soms al een belofte. Maar concrete stappen worden er niet zo vaak en snel gezet.... Door mee in de denktank van SAMEN WARM te participeren merkt ik dat er heel concrete doelen worden gesteld en dat de stappen om die doelen te bereiken ook reëel worden uitgewerkt door SAMEN PLANNEN vzw... De eerste bijeenkomst van SAMEN WARM vond plaats in oktober 2018 en ondertussen zijn er concrete plannen gemaakt die het makkelijker maken aan de organisaties en de gebruikers om elkaar beter te vinden.

Ik ben blij dat ik SAMEN PLANNEN vzw heb leren kennen en het is voor mij steeds een inspirerende ervaring om met hen mee te denken om uit eindelijk onze ruime buurt leefbaarder en warmer te maken..."