De Wouwershoeve en De Pastorij

Talander vzw

OPENINGSUREN

Theehuisje De Wouwershoeve: Zondag tot en met donderdag van 14u tot 17u.

Theehuisje De Pastorij: Woensdag en zondag van 14u tot 17u.

Plukweide: De plukweide is open van zonsopgang tot zonsondergang. In het houten huisje vind je een snoeischaar en een bundeltje touw. Je bijdrage voor je boeket bloemen deponeer je in de schuif.

Meer informatie?

Talander vzw is een organisatie waar mensen met een beperking hun plek vinden in de wereld. Meer info via www.talander.be

Vragen: dienstencentrum.talander@gmail.com

De Wouwershoeve

Talander vzw engageert zich om in opdracht van Agentschap Natuur en Bos deze oude hoeve en 23 hectare omliggende gronden toegankelijk te maken voor natuur- en cultuurbeleving.  Samen met fantastische partners en bevlogen vrijwilligers bouwen we hier een poort naar de natuur.

De Pastorij

Samen met de gemeente Ravels heeft Talander weer nieuw leven in de Pastorij geblazen.  Op de gelijkvloers bevindt zich een theehuisje en vergaderaccommodatie.  Op de eerste verdieping enkele studio's voor bewoners van Talander en begeleiding.  Een mooi ruim park maakt het plaatje helemaal compleet.

THEEHUISJE

Voor veel bewoners van Talander is de wereld een moeilijke, onoverzichtelijke plek.  Via Talander vinden ze op verschillende locaties in Arendonk en Ravels rust en een eervolle dagbesteding.  En ze willen ook graag naar buiten treden.  Dat doen ze o.a. door je te verwelkomen in deze theehuisjes.

PLUKWEIDE

Als organisatie die sterk geïnspireerd wordt door het denken van Rudolf Steiner, streeft Talander ernaar om de kracht van de natuur een centrale plek te geven in het leven.  Bewoners kweken groenten en fruit en dat gebeurt met respect voor de natuur.  Alles op het domein is biologisch.  Wat bewoners 's ochtends oogsten, ligt 's middags op hun bord.

Voor bezoekers van De Wouwershoeve zaaien ze ook elk jaar een mooi assortiment bloemen.  Die mag je, tegen een bescheiden vergoeding, zelf oogsten in de plukweide naast De Wouwershoeve.

WOONWAGEN DE NACHTZWALUW

Op een steenworp van De Wouwershoeve staat een gerestaureerde woonwagen: De Nachtzwaluw. Iedereen die een nacht dichtbij de natuur wil doorbrengen, kan hier logeren. Je hoort er geelgorzen en krekels.  Wie de oren aandachtig spitst kan ook naar het brommende gezang van de nachtzwaluw luisteren.  Het is ook de ideale uitvalsbasis om vroeg in de ochtend of bij de ondergaande zon een wandeling tussen huppelende reeën te maken.

INSPIRERENDE VERGADERPLEK

In De Wouwershoeve werd de oude hooizolder ingericht als vergaderplek, zo ook op de pastorij kan men terecht voor vergaderaccommodatie. Bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een inspirerende plek om ideeën uit te broeden kunnen contact opnemen met dienstencentrum.talander@gmail.com.