De Frakstok

De warmste kapstok van Turnhout!

De Frakstok - Turnhout

  • Frakstokken zijn te vinden op verschillende plaatsen in Turnhout en Oud-Turnhout
  • Volg de Frakstok op Facebook!

De Frakstok-actie loopt momenteel niet meer.  Maar de Frankstok-vrienden hebben ondertussen tal van andere initiatieven genomen.

Hang een jas, sjaal, handschoenen aan de Frakstok en geef een ander de warmte die hij of zij nodig heeft.

Koude, wind en regen, hagel, vries en slipgevaar: de koudste maanden staan weer voor de deur.  De Warmste Week ook, waarin tal van goede doelen worden gesponsord door mensen met een warm hart.  Maar ondanks het strooizout dat ons veiliger onderweg naar ergens brengt, blijft dit voor velen een kille periode.  Een periode om even stil te staan bij mensen die vooral het zout in de wonden voelen. Wij willen warme weken.

Met De Frakstok willen Inge Jansen, Bart Verdonck en Jeroen Ooms gedurende de winter het klimaat opwarmen.  Letterlijk en figuurlijk. Als beheerder van de facebookpagina “ Ge Ze Van Turnhout as ge..” merkte Bart Verdonck op dat er veel mensen zijn die zich de vraag stellen waar ze met hun te kleine of gebruikte kledij terecht kunnen. Anderzijds merkten we op dat de vraag naar kledij bij armoede-organisaties groot is.

We wilden strooizout zijn en de weg naar beiden open maken. Daarom dachten we aan kapstokken die we her en der in het Turnhoutse plaatsen. Het doel van de kapstokken, die we omdoopten tot Frakstokken, is sensibiliseren: Ze zijn een wegwijzer naar organisaties die nood hebben aan warme winterkledij voor daklozen, mensen in armoede, mensen die letterlijk nood hebben aan wat warmte.

Via kaartjes, een facebookactie en affiches roepen we op om een jas, sjaal, handschoenen of muts op te hangen aan de Frakstok zodat mensen die het nodig hebben ze gratis kunnen meenemen.  

Aan De Frakstok hangt een kaartje met adressen en openingsuren van de instanties waar u uw andere kledij kan bezorgen.  Dus laat geen dozen met kledij achter aan De Frakstok a.u.b.